Gepland onderhoud

Aanstaande Vrijdag 25 November zal de infrastructuur van het serverpark een grote upgrade worden gegeven. Deze upgrades zijn ter verbetering van de prestaties en stabiliteit van het netwerk en dienen als voorbereiding op de introductie van verdere cloud diensten.

Door deze upgrade kan het mogelijk zijn dat uw website voor enkele minuten niet te bereiken is.


Gepland onderhoudsvenster:
Vrijdag 25 November: 7.00 - 7.15 uur

Storing

Op dit moment ondervinden wij een storing op een van onze servers. Hierdoor kan het zijn dat uw site niet of moeilijk bereikbaar is. We hebben inmiddels de oorzaak achterhaald en werken met spoed aan het probleem. Helaas kunnen we geen exact tijdstip aangeven wanneer de storing opgelost is.

Excuses voor het ontstane ongemak.

Tijdelijke trage website

Als gevolg van een kapotte harde schijf op een hoofdserver waren wij genoodzaakt met spoed een nieuwe te plaatsen. Echter dient deze schijf opgenomen te worden in de zogenaamde schijvenpool. Dit proces vergt helaas de nodige processorkracht. Daardoor kunnen een aantal sites op deze server trager laden dan normaal.

Korte down time door patchen kritiek lek

Afgelopen dagen is er een zeer kritiek lek gevonden in een aantal virtual machine platformen waar onder XEN, KVM en QEMU. Het lek heeft de passende naam VENOM gekregen, wat staat voor Virtualized Environment Neglected Operations Manipulation. Het lek zit in de virtuele-floppycontroller, welke door bovenstaande systemen wordt gebruikt. Om de bug in de virtuele-floppycontroller te misbruiken, dient een aanvaller of de gebruikte malware wel over rootrechten of administrator-toegang te beschikken voor het betreffende virtuele gastsysteem. Verder zijn alle onderliggende hostbesturingssystemen waarop de hypervisor draait kwetsbaar voor het Venom-beveiligingsgat.

Om te voorkomen dat hackers misbruik maken van dit lek, heeft onze serviceprovider besloten zo snel mogelijk te handelen en onze servers te patchen. Dit heeft helaas ook tot gevolg dat onze servers en de websites van onze klanten korte tijd niet bereikbaar zullen zijn.

Internet & Media bureau Meppelink Media te Coevorden

Meppelink Media  -  Gezina v/d Molenstraat 2  -  7741 ZC Coevorden  -  06 502 55 633 - info@meppelinkmedia.nl